Koolhydraatarm recept liefhebber opgelet! Wil jij gezond eten, met weinig koolhydraten, maar moet het ook gemakkelijk en lekker zijn? Dan is dit je nieuwe basis recept! Ik geef hem je in de vegetarische variant, maar je snapt dat vlees er gewoon bij kan 😉
Ingrediënten koolhydraatarm recept gepocheerd ei met groente
Ingrediënten per persoon
- 1 paprika
- 1 stuk komkommer
- 2 roma tomaten
- 150 gram champignons
- 2 eieren
- klein puntje gorgonzola (verkruimeld)
- 2 eieren
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 teentjes verse knoflook
- gemalen peper en keltisch zeezout
- snufje chili poeder
Je denkt misschien dat het een flinke hap is. Dat klopt, in hoeveelheid. Maar dit is zo licht verteerbaar dat je het gemakkelijk opeet.
Bereiding gepocheerd ei met groente
- Snij de groente in kleine stukjes, hou de gesneden champignons apart
- Hussel de groente in een grote kom door elkaar en meng deze met olie en azijn
- Snipper de knoflook fijn en bak deze met de gesneden champignons met (naar wens) een klein beetje chili poeder
- Leg de champignons op de gemengde groente
- Verkruimel de gorgonzola over de groente
- Pocheer 2 eieren en leg deze voorzichtig bovenop. En ja, met een sneetje in de eieren ziet het er net iets lekkerder uit 😉
Gepocheerd ei, hoe doe je dat?
Pffff, ik lees hier tientallen tips over, die ik geen van allen gebruik. Azijn aan het water toevoegen als je een gepocheerd ei maakt? Getver, dan smaakt mijn ei naar azijn! Verse eitjes gebruiken? Too bad, ik koop ze bij de supermarkt. Biologisch, dat wel, maar ik denk dat het voor pocheren niet uitmaakt. Kijk hoe heerlijk juicy ze eruit zien, mmmm. Komt ie, een goed gepocheerd ei:
- Breng een ruime pan water aan de kook
- Draai het vuur uit als het water kookt
- Breek de eierschaal voorzichtig en laat het ei eerst in een kopje vallen
- Draai met een lepel in rondjes door de pak heet water totdat er een draaikolk ontstaat
- Laat het ei heel voorzichtig uit het kopje vallen, precies in het midden van de draaikolk. Je zal zien dat het ei goed op zijn plek blijft!
- Laat het ei gedurende 3 tot 5 minuten stollen voor een zachte, of iets hardere, dooier. Ik zet hiervoor geen kookwekkertje. Als ik denk dat het goed is, wip ik een schuimspaan onder het ei en til het ei voorzichtig op. Ik prik er met mijn vinger in en als het ei zacht aanvoelt, maar het wit is gestold, dan haal ik hem eruit. Is dat nog niet het geval, dan laat ik het voorzichtig terugzakken en mag er een minuutje bij.
Oh ja, ik zal eerlijk zijn: ik gebruik 1 pan. Ik wacht zelf eerst tot de eerste klaar is. Daarna doe ik de tweede erin. Er is tenslotte maar 1 draaikolk en 1 midden 😉 haha
Koolhydraatarm recept: de basis, maar nu variëren
Met dit recept kun je eindeloos variëren!
- Gebruik andere groente, zoals gegrilde courgette of aubergine, of asperges in het seizoen, mmmmm
- Gebruik andere kaas, zoals feta, mozzarella of verkruimelde oude brokkelkaas of parmezaanse kaas
- Gebruik een lekkere zadenmix voor een mooie bite
- Wil je ipv vegetarisch liever vlees: doe er een gebakken kipfilet in stukjes in of gebakken spekreepjes, maar ook runderreepjes zijn er heerlijk bij
Leave A Reply